15.02.2024 34

BAHRİYE ANAOKULU TARİHÇESİ

2007 yılında eğitim - öğretim  hayatına başlayan okulumuz şuan 168 öğrenci ile eğitime devam etmektedir. Kurumumuzda 1 müdür, 1 müdür yardımcısı, 8 öğretmen, 1 psikolojik danışman ve 1  temizlik elemanı çalışmaktadır. Okulumuz tek katlı olup; 1 erkek ve 1 kız olmak üzere özenle dizayn edilmiş 2 adet wc, 4 derslik, 1 mutfak, 2 idari oda ve 1 rehber  odası şeklinde yıldız proje halinde inşa edilmiştir. 4-5 yaş grubu öğrencilerimizle sabahçı - öğlenci olmak üzere ikili eğitim yapılmaktadır. Toplam 4 sınıfımızda yarım gün olmak üzere 7 şubemiz vardır. Sınıf içerisinde çocukların rahatça çalışmalarını sağlamak için her bir öğrenciye özel dolaplar, sandalyeler, masalar yaptırılmıştır. Her alanda gelişimlerini destekleyen faaliyet merkezleri düzenlenmiştir. Ayrıca okul bahçemizde oyun parkı, kum alanı ile spor parkuru bulunmaktadır.

Bahriye Anaokulu eğitim programı, MEB Okul Öncesi Eğitim Genel Müdürlüğünün oluşturduğu programları esas almaktadır. Buna koşul olarak gelişimsel gereksinimleri karşılamayı, gelişim alanlarının birbiri ile olan dinamik etkileşimini desteklemeyi, öğrencinin tüm alanlarındaki davranışlarını daha üst düzeye çıkarmayı, çeşitlendirmeyi ve zenginleştirmeyi hedeflemektedir. Esneklik ilkesini temel alan bu programda yer alan kazanımlar ilköğretim programlarında benimsenen ortak becerilerin tümünü kapsamaktadır: Problem çözme, iletişim kurma becerisi, akıl yürütme, ilişkilendirme, karar verme, sorumluluk alma ve yerine getirme, araştırma, girişimcilik, bilinçli tüketim, çevre bilinci, yaratıcılık becerileri gibi. Programdaki kazanımlar doğrultusunda, öğrenme durumları ve öğrenme ortamları hazırlanır. Oyun merkezli etkinliklerde, çocuğun aktif katılım ve yaparak yaşayarak öğrenme ilkeleri temel alınır, çeşitli yöntemler geliştirilir. Bu programlar ulusal projeler ile desteklenir.